ANKARA / ALTINDAĞ - Ali Ersoy İlkokulu

Mrt

Bu sene de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bu zafer, kahramanlarımızın eşsiz cesareti ve fedakarlığı sayesinde kazanılmıştır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.  Gelecek kuşaklara miras olarak bırakacağımız bu büyük zaferin anısını yaşatmaya devam edeceğiz.

"Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." - Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Kas

Okulumuz, 10 Kasım'da gerçekleşen özel anma programıyla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andı.

Öğrencilerimiz, Atatürk'ün fikirleri ve mirası etrafında bir araya gelerek onun vatanseverliğini ve ilkelerini paylaştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyor, onun mirasını yaşatma kararlılığımızı vurguluyoruz.

Ekm

Değerli öğrencilerimiz, velilerimiz ,   Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını büyük bir coşku , heyecan ve gurur ile kutladık.

Öğrencilerimiz, renkli kostümleri ve gösterileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Ekm

Öğrencilerimiz, Ankara'nın başkent oluşunun kutlama etkinliğinde yer aldılar. 2C sınıfı öğrencilerini, bu anlamlı gösteri için tebrik ediyoruz. Ankara'nın başkent oluşunun tarihi ve kültürel önemine dikkat çeken etkinlik, Öğrencilerimizin eğitim misyonunu yansıttı.Ankara'nın başkent oluşunu gururla kutlama geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Ekm

Okulumuz, deprem ve acil durumlar konusunda öğrencilerimize bilinç kazandırmak amacıyla başarılı bir deprem tatbikatı düzenledi. 13 Ekim saat 12'de gerçekleşen tatbikat, öğrencilerin "ÇÖK-KAPAN-TUTUN" pozisyonunu anlamaları, deprem bilincini kazanmaları ve kargaşa yaşamadan güvenli bir şekilde okulu tahliye etmeleri hedefiyle gerçekleştirildi.

Tatbikatta öğrenciler, deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini öğrenirken, "ÇÖK-KAPAN-TUTUN" pozisyonunu uygulama fırsatı buldular. Ayrıca, okul personelimiz tarafından öğrencilere tahliye prosedürleri gösterilerek, güvenli bir şekilde tahliyenin nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgilendirildiler.

Öğrencilerimize deprem ve diğer acil durumlarla başa çıkma becerileri kazandırmak için düzenlenen bu tatbikat, güvenliği artırmak ve bilinç oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen önemli bir adımdır. Okulumuz, topluluk içinde acil hazırlığın önemini vurgulamaya devam edecektir. Bu tatbikat, öğrencilerimize   acil durumlarla nasıl başa çıkacaklarını öğrenme fırsatı sunmuş ve daha güvende hissetmelerine katkı sağlamıştır.

Ekm

Öğrencilerimiz, geçtiğimiz günlerde diş sağlığı konusunun önemini daha yakından öğrenme fırsatı buldular. Diş hekimi Münir Bulut, okulumuza özel bir ziyaret gerçekleştirerek öğrencilere diş sağlığı hakkında değerli bilgiler paylaştı.

Münir Bulut'un çizgi film eşliğinde eğlenceli sunumu, öğrencilere diş sağlığının neden önemli olduğunu ve nasıl korunması gerektiğini anlatarak onların bilinçlenmelerine katkı sağladı. Ayrıca, diş fırçalama teknikleri, düzenli diş kontrolünün önemi ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları gibi konular da ele alındı.

Diş hekimi Münir Bulut'un ziyareti, okulumuzun öğrencilere sağlık bilincini yerine getirme misyonunu destekledi. Öğrenciler, bu eğitimden ilham alarak daha sağlıklı diş alışkanlıkları kazanacaklar ve bu değerli bilgileri aileleriyle de paylaşacaklar.

Ekm

Okulumuz, öğrencilerine sanatın büyülü dünyasını tanıtmak amacıyla , profesyonel bir tiyatro ekibini ağırladı. Öğrencilerimiz, ilgi çekici bir tiyatro gösterisiyle keyifli bir gün geçirdiler.Tiyatro ekibi, özellikle ilkokul seviyesine uygun, eğitici ve eğlenceli bir performans sergiledi. Gösteri, renkli kostümler, etkileyici sahne tasarımı ve ilginç karakterlerle doluydu. Öğrencilerimiz, sahnedeki olayları merakla takip ederken, aynı zamanda eğitici mesajları da almış oldular.

Bu etkinlik, öğrencilerimize sanatın gücünü keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda eğitimlerini destekleyici bir deneyimdi. Okulumuz, sanatın önemini vurgulayarak öğrencilerine kültürel deneyimler sunmaya devam edecek.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladık.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık

Şbt

21.02.2023 Salı günü saat 13:30 da velilerimize yönelik "Deprem ve Çocuklarımıza Yaklaşımlar" konulu bilgilendirme semineri yapılmıştır.Velilerimize yaşanan zor günlerde hissettiklerinin ve hayatlarında meydana gelen değişimlerin üzerine değerlendirmelerde bulunulup bu durumdan çocuklarımızın en az etkilenmesi için dikkat etmemiz gereken hususlar üzerine bilgilendirme yapıldı.

Kas

29 ekim cumhuriyet bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı

Ekm

Sivil Savunma Kulübümüzün düzenlediği deprem tatbikatı ; öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz ve tüm okul personelimizin katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlandı.

2-A, 2-B ve 4-B sınıflarımızla Anıtkabir gezisi düzenledik.

Mrt

ATO Congressium'da düzenlenen 17. Ankara Kitap Fuarı'na 2. ve 4. sınıflarımızla gezi düzenledik. Çeşitli yayınevlerinin stantlarını ziyaret eden öğrencilerimiz, yazarlarla tanışma ve kitap sevgisini pekiştirme fırsatı yakaladılar.

Mrt

Okulumuzda 1-7  Mart Deprem haftası etkinlikleri kapsamında ülke genelindeki tüm okullarla eş zamanlı olarak Deprem anı ve tahliye tatbikatı sorunsuz olarak gerçekleştirildi.